درباره دانشکده - دانشکده مهندسی متالورژی و مواد meteng
لینک سریع
- دانشگاه تهران
- دانشکدگان فنی
- سامانه جامع آموزش
- سامانه الکترونیکی دبیرخانه و گردش مکاتبات
- سامانه مدیریت اطلاعات پژوهش و فناوری
- انجمن مهندسین متالورژی ایران
- انجمن علمی ریخته گری ایران
- نشریه دانشکده مهندسی متالورژی و مواد
- مرکز آموزشهای آزاد دانشگاه تهران
- دانشگاه بدون دخانیات
- پایگاه خبری- تحلیلی دانشگاه تهران
درباره دانشکده
جزئیات خبر
درباره دانشکده
26 07 2016 20:46
کد خبر : 10038631
تعداد بازدید : 92
در بدو تاسیس دانشکدگان فنی در سال 1313، رشته مهندسی معدن یکی از چهار رشته مهندسی بود که در سال 1346 به رشته مهندسی معدن و ذوب فلزات تغییر نام داد و در سال 1349، گروه های مهندسی متالورژی و معدن از یکدیگر تفکیک شدند. در سال 1358، با کاهش طول دوره تحصیلی از پنج سال به چهار سال، مقطع تحصیلی از کارشناسی ارشد پیوسته به کارشناسی تغییر یافت و پس از آن، پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته آغاز شد. از سال 1377 نیز پذیرش دانشجو در دوره دکتری مواد شروع شد.
دانشکده مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه تهران با زیربنایی بالغ بر 17800 متر مربع، سرانه فضای آموزشی و کمک آموزشی برابر 29 متر مربع به ازای هر دانشجو را دارد. این دانشکده با دارا بودن تعداد 32 آزمایشگاه و کارگاه آموزشی و پژوهشی و با دراختیار داشتن تجهیزات مناسب و به روز مانند TEM, SEM, XRD, SSRT, EG & G امکانات پژوهشی ویژه و موقعیت منحصر به فردی را نه تنها در کشور بلکه در سطح خاورمیانه داراست.
این دانشکده با بهره گیری از توان پژوهشی خود طرح های پژوهشی متعددی را در زمینههای مختلف تولید سوپر آلیاژها، کامپوزیت ها، مواد مغناطیسی، تکنولوژی سطوح، شکل دادن، خوردگی و اکسیداسیون، استخراج و بازیافت مواد، ریخته گری، متالورژی پودر، نانومواد، بایومواد و انرژی های تجدید پذیر با موفقیت به انجام رسانیده است و با افزایش ارتباط نزدیک و مستمر با صنایع کشور گام های موثری را در جهت پیشبرد فناوری و سازندگی کشور برداشته است. در حقیقت، یکی از مهمترین شاخص های دانشکده مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه تهران، همگام بودن آن با پیشرفت های جهانی در حوزه علم و مهندسی مواد می باشد. این ویژگی در کیفیت و نیز کمیت برنامه های آموزشی و پژوهشی نمایان شده است. برنامه ریزی و بازنگری دوره های آموزشی و دروس مطابق با برنامه های جهانی، سنجش مستمر کیفیت آموزش، مشارکت فعال در پروژه های پژوهشی در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی (و متعاقب آن، سهم بالای انتشار کتب و مقالات داخلی و بین المللی) از جمله فعالیت هایی هستند که این دانشکده را متمایز و ممتاز ساخته اند. برنامه های مدون این دانشکده در حوزه های مواد جدید از جمله مواد ریزدانه و نانومواد، بایومواد و نیز پژوهش های کاربردی اعضاء هیئت علمی در زمینه انرژی های تجدید پذیر، محیط زیست و بازیافت، خوردگی و فرآیندهای شکل دهی پیشرفته سبب شده اند که دانشکده مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه تهران بعنوان پیشگام و پیشرو در ارتباط صنعت و دانشگاه، نقشی محوری را در راستای توسعه پایدار کشور و ارتقاء دانش بنیان صنایع داشته باشد.
اشتراک گذاری
https://meteng.ut.ac.ir/article/10038631